ca 1,5 tim
ca 3 port

Fläskkarré

  • Ca 1 kg fläskkarré i skivor med ben (3 skivor)
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk soja
  • msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • En nypa chiliflakes

Blomkålspuré

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl crème fraiche

Gurksallad

  • 1 liten gurka
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • En näve persilja
  • 0,5 msk rosépeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Fläskkarré med blomkålspuré och en krispig gurksallad

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Blanda pressad citron med soja, flytande honung och balsamvinäger. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Lägg köttskivorna i marinaden minst 1 timme.
  2. Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål. Strimla sellerin och lägg i samma skål.
  3. Blanda ihop skal och saft från citronen, olja, hackad persilja, mortlad rosépeppar, salt och strösocker. Blanda ihop dressingen med gurkan och sellerin. Låt stå kallt en stund.
  4. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Salta och låt koka upp och låt sedan koka under lock tills blomkålen är mjuk och häll sedan av vattnet.
  5. Mixa blomkålen med en stavmixer och ha i créme fraiche, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 4-5 minuter per sida (beroende på hur tjocka skivorna är) så det blir genomstekt.
  7. Servera fläskkarrén med blomkålspurén och gurksalladen.

Fler recept med Fläskkarré

  • Pulled pork
    4 port
    Fläskkarré
  • Lunchmacka med bönröra och gårdagens grillkött
    4 port
    Fläskkarré
  • Grillad fläskkarré med quinoasallad
    4 port
    Fläskkarré
  • Grillspett med grillad melon- och fetasallad
    4-6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA