ca 30 min
ca 4 port

Carbonara

  • 4 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g tärnat bacon eller kassler
  • 1,5 dl riven parmesan
  • Salt och peppar

Serveras med

  • 4 portioner spaghetti

Krämig carbonara

Det här receptet passar att laga med:
Bacon, kassler

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
  2. Vispa ihop ägg i en bunke tillsammans med hälften av osten. Krydda med salt, svartpeppar och cayennpeppar.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs baconet eller kasslern tills den får fin yta. Pressa vitlöken och fräs med under sista minuten.
  4. Rör ner bacon-eller kasslerfräset i en kokta pastan och rör ner äggsmeten och krydda med svartpeppar. Rör så äggen blir krämiga och späd eventuellt med lite pastavatten.
  5. Avsluta med att röra ner den sista parmesanen och servera direkt.

Fler recept med Bacon, kassler

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Pasta med kassler
    4 port
    Kassler
  • Amerikanska pannkakor med bacon
    3-4 port
    Bacon
  • Laggbrödssnittar med julskinka
    8 port
    Julskinka| vildsvinsskinka| kassler

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA