Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Stora jullådan

Ca 7.7 kg

Räcker till 8–12 personer.

I Stora Jullådan får du mer av julbordets klassiker: En större ekologisk julskinka och mer prinskorv och nötfärs. Dessutom prisbelönt mathantverk från Norrland.

När vill du ha din leverans?
1 895 :-
 • Gårdsbutik online
 • Gräsbetat kött
 • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Stora jullådan

1 x 900 g

Vi får ofta höra vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs jämfört med den man hittar i butik. Detta eftersom vi hänger köttet, vilket ger en mindre mindre vattnig färs som fått toppbetyg från våra kunder många gånger om!

1 x 3 kg

Ekologisk julskinka från KRAV-grisar – juvelen i jullådan. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner vilket ger en saftig skinka som kommer vara julmiddagens höjdpunkt. 

1 x 900 g

Vår prinskorv är omsorgsfullt handknuten med riktigt fjälster. Görs på KRAV-märkt fläskkött från bland annat Åsbergby gård och har en hög kötthalt!

Innehållsförteckning: Griskött*, Kryddor*(peppar, lök, ingefära, koriander, muskotnöt, paprika, cayenne) salt, antiox.medel E331, E300, kons.medel E250. Hög kötthalt. 

Näringsvärde: Energi: 1100 kJ (260 kcal), fett 23 g (varav mättat fett 9,5g), kolhydrat <0,5 g (varav 0 g sockerarter), protein 16 g, salt 2,2 g. Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

1 x 480 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina och Börtnans Fjällvattenfisk i Åsarna. Fisken är uppväxt i Volgsjön eller Börtnessjön, i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten varierar mellan 400g–600g.

1 x 420 g

Två julostar från Skärvången bymejeri i Jämtland. Blåmögelosten Blue är en krämig delikatess som passar perfekt till pepparkakorna. Den andra osten är Julius, en smakrik kittad ost som är hyvelbar. Båda ostarna är gjorda på komjölk och gör sig fantastiskt bra tillsammans med hjortronmarmeladen. 

1 x 1.2 kg

Tjocka revbensspjäll är för många ett måste på det klassiska julbordet. De köttiga ekologiska revbenen kommer knäckta och kan med fördel förkokas för att sedan gå klart och få färg i ugnen. Likt allt vårt fläskkött är revbensspjällen KRAV-märkta. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: Senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna

1 x 130 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön röker Martin Bergman den i vedelade stenugnar. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Hur många räcker Stora Jullådan till?
Stora Jullådan är beräknad att räcka till cirka 8–12 personer.

Innehållsförteckning

 • Julskinka, färdigkokt ca 3 kg 
 • Revbenspjäll, tjocka ca 1,2 kg 
 • Äkta prinskorv, handknuten ca 900 gr 
 • Nötfärs, 900 g
 • Varmrökt fjällröding, hel ca 500 gr 
 • Dillgravad fjällfisk, regnbågsfilé ca 400 gr
 • Delikatessås, till fisken 150 gr 
 • Två julostar från småskaligt bymejeri ca 420 g 
 • Hjortronmarmelad, till ostarna 110 gr 
 • Senap, sötstark grovkornig 150 gr 


Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng