Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Viltjullådan

Ca 4.7 kg

Räcker till 4–6 personer.

Viltjullådan är en unik jullåda med klassiker i spännande tappningar som vildsvinsskinka, älgprinskorv och smakrik viltfärs. Dessutom prisbelönt fisk från Norrland!

När vill du ha din leverans?
1 595 :-
 • Gårdsbutik online
 • Gräsbetat kött
 • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Viltjullådan

1 x 500 g

Älgprinskorven är gjord på älgkött från de jämtländska skogarna. Älgkött behöver lite extra fett för att få sin fina smak och konsistens och därför har vi adderat kycklingfett från våra ekologiska kycklingar. 

Innehållsförteckning: Älgkött, Kycklingfett, potatismjöl, kryddor, natriumnitrit (nitritsalt), nötprotein, askorbinsyra (citronsyra), natriumcitrat. Kötthalt 75% och fett 14%

Energi: 950kJ (230 kcal), fett 14g (varav mättat fett 3,5g), kolhydrat <6,6g (varav 0 g sockerarter), protein 17 g, salt 1,8 g . Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos. 

1 x 700 g

Spännande viltfärs bestående av kött från dovhjort och vildsvin. Gör julköttbullarna till en överraskning på julbordet!

1 x 1.8 kg

Vildsvinsskinkan har en fin vildkaraktär och kommer rimmad och okokt. Det finns en anledning till att den är skinkornas Rolls-Royce!

1 x 480 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina och Börtnans Fjällvattenfisk i Åsarna. Fisken är uppväxt i Volgsjön eller Börtnessjön, i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten varierar mellan 400g–600g.

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: Senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 100 g

Renkorven får du lufttorkad och rökt och avnjuts allra bäst i tunna skivor. Korven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk gjort av grundarna till Eldrimner, Sveriges mest prestigefyllda pris för svenskt mathantverk. Det tycker vi säger det mesta om denna fantastiska korv!

1 x 120 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Hon har kokat såsen noggrant på handplockade lingon och den går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

1 x 130 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön röker Martin Bergman den i vedelade stenugnar. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 60 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt i enlighet med gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis – bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede. Innehållsförteckning: Björnkött, salt, svartpeppar, socker. 

1 x 180 g

Älgkorven är rökt och kryddad med färsk vitlök och passar utmärkt som tilltugg eller i skivor på smörgåsen. Denna delikatess är tillverkad av Margona på Fågelberget i norra Jämtland.

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Hur många räcker Viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Innehållsförteckning

 • Vildsvinsskinka, rimmad ca 1,8 kg
 • Älgprinskorv, handknuten ca 500 g
 • Viltfärs, vildsvin och dovhjort ca 750 g
 • Varmrökt fjällröding, hel ca 500 g
 • Dillgravad fjällfisk, regnbågsfilé ca 400 g
 • Delikatessås, av hovmästartyp till fisken 150 g
 • Renkorv, rökt och lufttorkad ca 100 g
 • Älgkorv, grönpeppar, varmrökt ca 180 g
 • Björnkorv, rökt och lufttorkad ca 60 g
 • Senap, sötstark grovkornig 150 g
 • Lingonsås 120 gMer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng