30 min
4 port

Kotletter

  • Ca 1 kg bogbladskotletter
  • 50 g smör
  • Salt och svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 200 g ruccola
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja

Sås

  • 2.5 dl creme fraiche
  • 250 g champinjoner
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk kalvbuljong

Bogbladskotletter med champinjonsås

Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter

Gör så här:

    1. Smält smör tillsammans med olja i en panna, salta och peppra dina kotletter och stek ca 4 minuter på varje sida tillsammans med en vitlök i pannan. Ös den vätskan som blir i pannan över kotletterna då och då.  
    2. Hacka undertiden löken och skiva potatisen. 

    3. När köttet är genomstekt (temperatur 72 grader) så tar du av dom och låter vila, låt pannan stå kvar för såsen. 
    4. Tillsätt sedan creme fraiche, tomatpure, senap, fond, lite vatten och senap i pannan, låt koka ihop. 

    5. Låt sjuda tills dess att riset är klart, smaka av grytan med salt och peppar.  

Fler recept med Bogbladskotletter

  • Banh mi - vietnamesisk macka
    4 port
    Bogbladskotletter
  • Apelsinkotletter med potatis
    ca 4 port
    Bogbladskotletter
  • Grillad bogbladskotlett med gratinerad fänkål och dragonsås
    ca 3-4 port
    Bogbladskotletter
  • Långkokt bogbladsragu med pasta
    ca 4 port
    Bogbladskotletter

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA