Innertemperaturer

Genom att kontrollera innertemperaturen blir köttet som du vill ha det! Här har vi listat upp de olika detaljerna och vilken temperaturer som gäller. Sedan är det upp till dig om du använder listan som en generell guide, eller om du tar fram termometern!

NötköttBlodigMediumVälstekt
Entrecote 55° C 60° C 65° C
Flankstek 55° C 60° C 65° C
Flapsteak 56° C 60° C 65° C
Flatiron 56° C 60° C 65°C
Högrev 56° C 60° C 65° C
Njurtapp 55° C 60° C 65°C
Oxbringa - - 70C*
Oxfilé 50° C 60° C 65° C
Rostas 55° C 60° C 65° C
Rostbiff 55° C  60° C 65° C
Rostlock/Picanha 55° C 60° C 65° C
Ryggbiff 55° C 60° C 65° C
Tomahawk 55° C 60° C 65° C

*=Tillaga detaljen till den hänvisade temperaturen och låt den tillagas i den temperaturen en längre stund.

FläskköttBlodigMediumVälstekt
Bogbladskotletter - - 75° C
Fläskfilé - - 70° C
Karré - - 75° C
Kotletter - - 75° C
Revbensspjäll  - - 75° C*
Sida - - 75° C
Grisens hemlighet - - 75° C

*=Tillaga detaljen till den hänvisade temperaturen och låt den tillagas i den temperaturen en längre stund.

LammBlodigMediumVälstekt
Kotlettrad 55°C 65° C 70° C
Lammbog 55°C 65° C 70° C
Lammentrecote 55°C 65 °C 70° C
Lammracks 55°C 65° C 70° C
Lammstek 55°C 65° C 70° C
Lägg - - 70° C*

*=Tillaga detaljen till den hänvisade temperaturen och låt den tillagas i den temperaturen en längre stund.

KycklingBlodigMediumVälstekt
Bröstfilé - - 75° C
Kycklingklubbor - - 80° C
Kycklinglår - - 72° C
Kycklingvingar - - 80° C

Tillagar du kyckling med ben se till att ta tempen närmast benet och då bör den ligga kring 80 grader.