Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 6 ägg

Laxröra

  • 50 g kallrökt lax
  • 1 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 1 msk kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Räkröra

  • 50 g räkor
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • Gulan från 2 kokta ägg
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt

Het skinkröra

  • 50 g flatrökt skinka
  • 1 msk creme fraiche
  • 0.5 msk majonnäs
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Ägghalvor

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med vatten, sänk värmen och lägg i äggen. Låt sjuda ca 8 minuter och skölj därefter i kallt vatten. 
  2. Laxröra: Hacka laxen, lägg i en skål. Riv skalet från en citron i skålen. Blanda i majonnäs, kapris och citronjuice från en halv citron. Smaka upp med salt och svartpeppar. 

  3. Räkröra: Skala och hacka räkorna lägg i en skål. Ta äggulan ur 2 kokta ägg (dessa två kan du fylla med räkröra sen). Blanda räkorna med pepparrot, hackad dill och citronjuice. 
  4. Skinkröra: Hacka skinkan och lägg i en skål. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs, sambal, dijon och smaka upp med salt/peppar. 

  5. Toppa äggen med rörorna. För äggen med räkröra kan du ta bort gulan. 

Fler recept med Tillbehör

  • Grönkålspaj med chevre.
    6 port
    Tillbehör

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA