30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 6 ägg

Laxröra

  • 50 g kallrökt lax
  • 1 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 1 msk kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Räkröra

  • 50 g räkor
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • Gulan från 2 kokta ägg
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt

Het skinkröra

  • 50 g flatrökt skinka
  • 1 msk creme fraiche
  • 0.5 msk majonnäs
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Ägghalvor

Det här receptet passar att laga med:
Flatrökt skinka

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med vatten, sänk värmen och lägg i äggen. Låt sjuda ca 8 minuter och skölj därefter i kallt vatten. 
  2. Laxröra: Hacka laxen, lägg i en skål. Riv skalet från en citron i skålen. Blanda i majonnäs, kapris och citronjuice från en halv citron. Smaka upp med salt och svartpeppar. 

  3. Räkröra: Skala och hacka räkorna lägg i en skål. Ta äggulan ur 2 kokta ägg (dessa två kan du fylla med räkröra sen). Blanda räkorna med pepparrot, hackad dill och citronjuice. 
  4. Skinkröra: Hacka skinkan och lägg i en skål. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs, sambal, dijon och smaka upp med salt/peppar. 

  5. Toppa äggen med rörorna. För äggen med räkröra kan du ta bort gulan. 

Fler recept

  • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
    4 port
    Hjortfile
  • Krämig älggryta med kantareller och enbär
    Älggrytbitar
  • Älgstek med primörer och potatisgratäng
    6 port
    Älgstek
  • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
    4-6 port
    Älgfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA