
30 min
4-6 port
Ingredienser
- 6 ägg
Röding-eller laxröra
- 50 g rökt fisk (till exempel varmrökt röding från påskpaketet)
- 1 msk majonnäs
- 1 citron
- 1 msk kapris
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Räkröra
- 50 g räkor
- 1 msk pepparrotsvisp
- Gulan från 2 kokta ägg
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk pressad citron
- 1 tsk salt
Het skinkröra
- 50 g flatrökt skinka
- 1 msk creme fraiche
- 0.5 msk majonnäs
- 0.5 tsk sambal oelek
- 0.5 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Ägghalvor
Det här receptet passar att laga med:
Flatrökt skinka, varmrökt röding
Gör så här:
- Koka upp en kastrull med vatten, sänk värmen och lägg i äggen. Låt sjuda ca 8 minuter och skölj därefter i kallt vatten.
-
Laxröra: Hacka fisken, lägg i en skål. Riv skalet från en citron i skålen. Blanda i majonnäs, kapris och citronjuice från en halv citron. Smaka upp med salt och svartpeppar.
- Räkröra: Skala och hacka räkorna lägg i en skål. Ta äggulan ur 2 kokta ägg (dessa två kan du fylla med extra räkröra sen). Blanda räkorna med gulorna, pepparrot, hackad dill och citronjuice.
-
Skinkröra: Hacka skinkan och lägg i en skål. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs, sambal, dijon och smaka upp med salt/peppar.
- Toppa äggen med rörorna. För äggen med räkröra kan du ta bort gulan.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA