ca 40 min
ca 4 port

Apelsinkotletter

  • 4 bogbladskotletter (ca 1 kg)
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 apelsin

Tillbehör

  • 4 port potatis

Apelsinkotletter med potatis

Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över vitlök och krydda med salt och svartpeppar. Blanda potatisen och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  2. Fortsätt med köttet. Ta bort rosmarinstjälkarna och finhacka rosmarinen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kotletterna och krydda med salt, svartpeppar och tillsätt rosmarin. Ta upp kotletterna och lägg åt sidan.
  3. Häll sedan créme fraiche, grädde, dijionsenap, sambal oelek samt cest från halva apelsinen och saft från hela i stekpannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kotletterna och låt koka 5 minuter.
  4. Servera kotletterna med klyftpotatisen och en sallad.

Fler recept med Bogbladskotletter

  • Grillad bogbladskotlett med gratinerad fänkål och dragonsås
    ca 3-4 port
    Bogbladskotletter
  • Långkokt bogbladskotlett med pasta
    Ca 4 port
    Bogbladskotletter

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA