Ca 45 min
Ca 4 port

Biffsallad

  • 1 kg ryggbiff med kappa
  • 200 g glasnudlar
  • 1 gurka
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • Ett par nävar jordnötter
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 3 lime
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk rörsocker
  • 2 vitlöksklyfta
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 tsk sesamolja

Asiatisk biffsallad med lime och koriander

Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff

Gör så här:

  1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg det sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer i mitten på köttet. Ställ in i ugnen och låt komma upp i 56 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila ca 10 minuter i folie.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen. Skölj väl i kallt vatten så nudlarna svalnar. 
  5. Klyv gurkan på mitten och kärna ur den. Skär i tärningar. Skala och skär morot i smala stavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Hacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg gurka, morötter, sockerärtor, salladslök, babyspenat och korianderstjälkarna i en skål tillsammans med glasnudlarna.
  6. Häll på dressingen och vänd runt. Toppa med korianderbladen samt jordnötter.
  7. Skär bort fettkappan och skiva upp köttet i tunna skivor och servera med glasnudelsallad.

Fler recept med Ryggbiff

  • Grillad ryggbiff med sommarsallad
    ca 4-6 port
    Ryggbiff| Entrecote

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA