30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis (eller delikatesspotatis om det inte är i säsong)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl färsk basilika (ca 0.25 kruka)
  • 1 dl färsk persilja (ca 0.25 kruka)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finriven parmesan eller liknande hårdost
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g småbladsallat 

Basilikapotatis

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Tvätta och koka potatisen. 
  2. Mixa alla ingredienser förutom parmesanosten och saltet. Den ska inte vara helt slät som en olja men inte ha grova bitar heller. Tillsätt osten och pulsa några gånger med mixern, vi vill mixa osten lite mindre än resten. Smaka av med salt. Dressingen får gärna vara smakrik då den sedan sprids ut på potatisen. 
  3. Häll på dressingen på potatisen, gärna när den fortfarande är lite ljummen. 
  4. Blanda potatisen med småbladssallat och servera.

Potatisen går kanon att laga dagen innan! Vänta då med att tillsätta salladsbladen till strax innan servering.

Får du, mot all förmodan, potatis över blir den kanon rostad i ugn. 220 grader med över- och undervärme i 20 minuter så att de får en krispig yta.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA