1,5 h
4 port

BBQ wings

  • 1.2 kg kycklingvingar
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5- 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk ancochilipulver (för djup umamismak, hettan kommer från cayennepepparn så du kan skippa anchon om du ingen har) 
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2-3 msk rapsolja 

Bulgursallad

  • 2 dl bulgur
  • 1 zucchini
  • 1 färsk rödlök
  • 1 kyckling buljongtärning
  • Rapsolja 
  • Salt och peppar

Ramslökstzatsiki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackad ramslök eller en extra vitlöksklyfta och 0.5 dl persilja
  • Salt och peppar

BBQ chicken wings med ramslökstzatziki och bulgursallad

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar

Gör så här:

  1. Riv gurkan till tzatzikin och lägg i en finmaskig sil. Salta och låt stå (gärna ett par timmar om det finns tid). 
  2. Ta fram vingarna från kylen och låt dem bli rumstempererade. 
  3. Blanda alla torra kryddor till en kryddblandning. 
  4. Skölj och torka vingarna. Dela varje kycklingvinge i tre delar, separerade vid dess leder. Det går att bryta dem men kan vara lättare att göra med en oälskad kniv (då detta sliter rejält på eggen!). Den yttersta biten, tippen, går bra att koka buljong på men är inte lika rolig att försöka äta då den mest består av brosk.
  5. Lägg kycklingen i en större skål och häll på rapsoljan så att vingarna täcks av ett tunt lager olja. 
  6. Fördela en tredjedel av kryddblandningen på vingarna och slunga dem i bunken tills kryddblandningen täcker kycklingen. Upprepa proceduren tills all kryddblandning är på kycklingen. 
  7. Kycklingen behöver först grillas på indirekt värme i ca 45 minuter, gärna med locket på. Indirekt värme är någonstans mellan 100-150 grader. Vi vill inte att kycklingen ska brännas, så om du har en termometer kan du se till att kycklingen blir 75 grader precis intill benet på den tjockaste biten.
  8. Om det blir trångt på grillen eller känns bökigt med indirekt och direkt värme går det bra att förbereda kycklingen genom att tillaga den först på 200 grader i ugnen i 45 minuter innan du kommer avsluta den på grillen. 
  9. Medan vingarna ligger på grillen (eller i ugnen), gör bulgursalladen och ramslökstzatzikin. 
  10. Tillaga bulguren efter instruktionerna på förpackningen. 
  11. Slanta zucchinin och rödlöken i lite större bitar, det är lite trevligt med olika texturer i salladen (och lättare för dem som vill att pilla bort). 
  12. Fräs grönsakerna på medelhög värme i rapsolja ett par minuter. Vi vill att de är mjuka men inte får för mycket färg.
  13. Tillsätt bulguren precis när grönsakerna börjar bli färdiga och fräs på lite högre värme. 
  14. Låt salladen ligga kvar i pannan tills det är dags för servering, då du gärna serverar den lätt ljummen. 
  15. För tzatzikin, riv gurkan om du inte redan har saltat in den. Pressa ur så mycket vätska det går ur gurkan. Blanda gurkan med yoghurten, vitlöken och ramslöken. Smaka av med salt och peppar. 
  16. När kycklingvingarna är klara på grillen eller i ugnen, avsluta med att tillaga kycklingen på direkt värme för att få en krispig och god yta.

Fler recept med Kycklingvingar

  • Kycklingpanna med potatis
    4–6 portioner
    Kycklingklubbor| kycklingvingar
  • Sötstarka kycklingvingar med bluecheesedipp
    2 port
    Kycklingvingar
  • Buffalo chicken wings med ädelostdipp
    ca 4-6
    Kycklingvingar
  • kycklingvingar med pärlcouscoussallad och ingefärsyoghurt
    ca 2-3 port
    Kycklingvingar

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA