Ca 40 min
Ca 6-8 port

Burgare

  • ca 1 kg högrevsfärs

  • 1,5 msk dijonsenap

  • 1 tsk tabasco

  • 1 tsk worcestershiresås

  • 1 tsk salt

  • 0,5 tsk svartpeppar

Tillbehör

  • 6 port potatis

  • 6 skivor ost

  • 1 gul lök

  • 2 tomater

  • 6 hamburgerbröd

Sås

  • 2 dl majonnäs

  • 1 dl jalapeño

Burgare med jalapeñomajo

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor, lägg på plåt, ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg och blivit mjuka i mitten. Under tiden kan du fixa burgarna och majonnäsen.
  2. Finhacka jalapeñon och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda färsen med dijonsenap, tabasco, worcestershiresås, salt och svartpeppar. Forma till sex stycken hamburgare.
  4. Skala och skiva löken i tjocka skivor. Skölj och bryt salladen i mindrebitar. Skiva tomaterna. Halvera majskolvarna.
  5. Grilla löken och lägg på en tallrik. Grilla majsen runtom så den får fin färg och lägg åt sidan. Grilla baconet tills det blir knaprigt och pensla på lite lönnsirap under tiden. Grilla burgarna på båda sidor och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på osten när du har vänt burgarna så den får smälta sista 2 minutrarna. Grilla bröden.
  6. Bygg ihop burgaren med bröd, majonäs, tomat, lök, burgare och bacon. Servera med majskolvarna och potatisen.

Fler recept med Högrevsfärs, Nötfärs

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Burgare med örtaioli
    ca 7-8 port
    Högrevsfärs| tärnat bacon
  • Burgare med chipotlemajo
    ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs| innanlår| bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA