ca 1,5-2 h
ca 7-8 port

Högrevsburgare

  • ca 1 kg högrevsfärs
  • 360 g tärnad bacon
  • Worcestershiresås
  • Tabasco

Örtaioli

  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk olja
  • En rejäl näve blandade örter
  • 2 vitlöksklyftor

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 små rödlökar

Burgare med örtaioli

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, tärnat bacon

Gör så här:

  1. Börja med löken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen minst en timme.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. Häll ut pommes på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och låt stå ca 20 minuter (tills det fått fin färg) och rör om då och då.
  3. Finhacka örterna och lägg i en skål/bunke tillsammans med olja och mixa ihop med stavmixer. Blanda örtblandningen med majonäsen och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  4. Förbered grönsakerna som du vill ha i din burgare.
  5. Hacka baconet och blanda med nötfärs. Blanda ner worcestershiresås och tabasco och krydda med salt och svartpeppar. Forma till 7-8 hamburgare. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek burgarna på båda sidor så de får fin färg och blir genomstekta.

Fler recept med Högrevsfärs, tärnat bacon

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Burgare med jalapeñomajo
    Ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Burgare med chipotlemajo
    ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs| innanlår| bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA