ca 1,5-2 h
ca 7-8 port

Högrevsburgare

  • ca 1 kg högrevsfärs
  • 360 g tärnad bacon
  • Worcestershiresås
  • Tabasco

Örtaioli

  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk olja
  • En rejäl näve blandade örter
  • 2 vitlöksklyftor

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 små rödlökar

Burgare med örtaioli

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, nötfärs

Gör så här:

  1. Börja med löken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen minst en timme.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. Häll ut pommes på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och låt stå ca 20 minuter (tills det fått fin färg) och rör om då och då.
  3. Finhacka örterna och lägg i en skål/bunke tillsammans med olja och mixa ihop med stavmixer. Blanda örtblandningen med majonäsen och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  4. Förbered grönsakerna som du vill ha i din burgare.
  5. Hacka baconet och blanda med nötfärs. Blanda ner worcestershiresås och tabasco och krydda med salt och svartpeppar. Forma till 7-8 hamburgare. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek burgarna på båda sidor så de får fin färg och blir genomstekta.

Fler recept med Högrevsfärs, nötfärs

  • Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
    6 port
    Högrevsfärs| nötfärs
  • Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt
    6 port
    Högrevsfärs
  • Köttbullar
    ca 40 köttbullar
    Högrevsfärs
  • Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt
    ca 6 port
    Högrevsfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA