30 min
4 port

Chorizogryta

  • Ca 500 g chorizo eller lammkorv
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • 3 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsp svartpeppar
  • 2 dl ris 

Snabb krämig chorizogryta

Det här receptet passar att laga med:
Chorizo

Gör så här:

    1. Skär upp chorizon eller lammkorven i bitar. Stek i en panna på medelvärme tills korven får en gyllenbrun färg och lite av vätskan fått koka bort. 

    2. Skiva paprika, lök och morötter. 

    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    4. Tillsätt tomatpuré, ketchup, salt/peppar och grönsaker i pannan, låt steka ett par minuter tills löken blivit glansig. 

    5. Häll grädde i pannan och låt koka upp. Låt koka tills riset är klart. 

    6. Smaka av grytan med salt och peppar, ät tillsammans med en sallad och ris. 

Fler recept med Chorizo

  • Charkuterikrans
    4 port
    Chorizo| Ost| Salsiccia
  • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
    4 port
    högrev| chorizo| bacon
  • Bakad potatis med krämig chorizoröra
    4 port
    Chorizo
  • Grillade korvar med fetaostkräm och spetskål
    4 port
    Chorizo| Salsiccia

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA