ca 40 min
ca 4-6 port

Fyllning

  • 2 dl tomatsås
  • 2 st gula lökar
  • 1/2 st squash
  • 3 st chorizo
  • 200g mozzarella
  • Färsk basilika 

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Ströbröd till grillning

Smakrik chorizopizza på grillen

Det här receptet passar att laga med:
Chorizo

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda i salt. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop det till en jämn boll. Låt degen jäsa ca 1-2 timmar.  
  2. Ta ur degen ur skålen och dela den i 2 bitar. Kavla sen ut bitarna till önskad form.  
  3. När du lagar pizza på grillen behöver du förgrilla botten innan du lägger på topping. Lägg den utkavlade degen med ena sidan i ströbröd och grilla den sidan mot gallret i ca 2 min på hög värme. 
  4. Ta botten från grillen och lägg den ogräddade sidan i ströbrödet. 
  5. Dags får topping som läggs på den redan gräddade sidan. Börja med att bred på tomatsås. Förgrilla squash och lök i bitar och lägg på pizzan. Skär ett snitt längs hela chorizon och dra av skinnet, dela sen korven i bitar och fördela över pizzan. Dela mozzarella och lägg överst på pizzan. Lägg sedan hela pizzan på grillen på medelvärme och tillaga till osten smält. 
  6. Toppa pizzan med några kvistar färsk basilika. 
  7. Om du har en pizzasten kan du grilla pizzan på den men det går alldeles utmärkt utan.

Fler recept med Chorizo

  • Sötpotatispytt med chorizo och fetaostyoghurt
    4
    Chorizo

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA