20 min
4 port
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 8 skivor ljust bröd, tänk rostbröd
  • 4 skivor julskinka
  • 4 msk grovkorning senap (testa tomatpuré om senap inte uppskattas!)
  • 100 g ost
  • 1 stor tomat

Christmas monsieur med julskinka

Det här receptet passar att laga med:
Julskinka

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en grund skål med höga kanter. 
  2. Skiva fyra tunna skivor 2-3 mm av tomaten. 
  3. Bre senap (eller tomatpuré) på ena sidan av alla brödskivor. Lägg ost på fyra av dem innan du lägger dit en skiva skinka per osthög. Lägg på en tomatskiva per skinka och avsluta sedan med mer ost. Toppa tillsut med en brödskiva till, bredd sida mot osten. 
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna till medelhög värme (ca 6 av 9)
  5. Pressa ihop varje dubbelmacka innan du doppar dem snabbt i äggblandningen. 
  6. Stek mackorna på båda sidorna under  press, ex ett kastrullock. 
  7. Servera med en lätt sallad. Eller inte. 

Tips! Prova att blanda ostar! Det är viktigt vid en macka av typen grilled cheese där osten ska smälta är att använda ost med goda smältegenskaper ex. riven mozzarella. Tyvärr tenderar denna ost till att inte bidra med så mycket smak men då går det bra att kombinera den med en smakrikare ost ex. Vallrun.

Fler recept med Julskinka

  • Laggbrödssnittar med julskinka
    8 port
    Julskinka| vildsvinsskinka| kassler
  • Griljera julskinka
    8 port
    Julskinka

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA