
ca 1 h
4-6 port
Entrecote
- 1 kg entrecote
Betsallad
- 700 g färska rödbetor
- 300g frysta edamamebönor
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- saft från 1/2-1 citron
- en stor näve ruccola
- parmesan
Rosmarinsmör
- 3 kvistar rosmarin
- 75 g smör
- skal från citron
Entrecote med betsallad och rosmarin
Det här receptet passar att laga med:
Entrecote
Gör så här:
- Lägg rumsvarmt smör i en skål eller djup tallrik. Finhacka 2 kvistar rosmarin (inte stjälken) och blanda i smöret tillsammans med skal från citronen,salt,svartpeppar,cayennepeppar och örtsalt. Forma sedan smöret till en rulle. Finhacka sista kvisten rosmarin om du vill och rulla smörrullen i det. Rulla sedan in i en platsfolie och lägg i kylen.
- Koka betorna i saltat vatten tills de är genomkokta, ca 30-40 minuter för normalstora. Skölj med kallt vatten och skala medan de fortfarande är lite varma. Skär i klyftor och lägg i en bunke.
- Koka upp lättsaltat vatten och ha i edamamebönorna. Låt koka upp och koka 1 minut innan du häller av dem.
- Tryck ut bönorna i bunken med rödbetor. Tillsätt olivolja,vinäger,pressad citron, salt och svartpeppar i bunken. Avsluta med att vända ner ruccola och hyvlad parmesan.
- Pensla köttet med lite olivolja. Grilla på grill eller i stekpanna ca 2 minuter på varje sida bereonde på tjocklek och önskad stekgrad.
- Krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med betsalladen och smöret.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA