ca 1 h
ca 3 port

Entrecote

  • ca 600 g entrecote (2-3 skivor)

Betsallad

  • 700 g färska rödbetor
  • 300g frysta edamamebönor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • saft från 1/2-1 citron
  • en stor näve ruccola
  • parmesan


Rosmarinsmör

  • 3 kvistar rosmarin
  • 75 g smör
  • skal från citron

Entrecote med betsallad och rosmarin

Det här receptet passar att laga med:
Entrecote

Gör så här:

  1. Lägg rumsvarmt smör i en skål eller djup tallrik. Finhacka 2 kvistar rosmarin (inte stjälken) och blanda i smöret tillsammans med skal från citronen,salt,svartpeppar,cayennepeppar och örtsalt. Forma sedan smöret till en rulle. Finhacka sista kvisten rosmarin om du vill och rulla smörrullen i det. Rulla sedan in i en platsfolie och lägg i kylen.
  2. Koka betorna i saltat vatten tills de är genomkokta, ca 30-40 minuter för normalstora. Skölj med kallt vatten och skala medan de fortfarande är lite varma. Skär i klyftor och lägg i en bunke.
  3. Koka upp lättsaltat vatten och ha i edamamebönorna. Låt koka upp och koka 1 minut innan du häller av dem.
  4. Tryck ut bönorna i bunken med rödbetor. Tillsätt olivolja,vinäger,pressad citron, salt och svartpeppar i bunken. Avsluta med att vända ner ruccola och hyvlad parmesan.
  5. Pensla köttet med lite olivolja. Grilla på grill eller i stekpanna ca 2 minuter på varje sida bereonde på tjocklek och önskad stekgrad.
  6. Krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med betsalladen och smöret. 

Fler recept med Entrecote

  • Bibimbap med entrecote och sesamdipp
    ca 4 port
    Entrecote

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA