ca 30 min
ca 4-5 port

Flankstek i pitabröd

  • 800 g flankstek
  • Paprikapulver
  • Pitabröd
  • Sallad

Tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl majs
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk olivolja

Yoghurtsås

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sriracha
  • Pressad lime

Flankstek i pitabröd med yoghurtsås

Det här receptet passar att laga med:
Flankstek

Gör så här:

  1. Börja med tomatsalsan. Dela ner körsbärstomaterna i halvor eller kvartar. Lägg i en bunke tillsammans med majs, oregano, pressad citron och olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt medan du gör klart resten.
  2. Skär några snitt i flanksteken (ca 1 mm djupt). Krydda köttet med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  3. Hetta upp en grillpanna med smör och olja och stek köttet 4-5 minuter på varje sida så det får en innertemperatur på ca 58 grader. Låt köttet vila några minuter och skär sedan upp det i tunna skivor.
  4. Blanda ihop yoghurt med sriracha och pressad lime. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Servera i pitabröd med tomatsalsa, flankstek, sallad och yoghurtsås.

Fler recept med Flankstek

  • Flankstek med krossad potatis och syrlig örtkram
    ca 4 port
    Flankstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA