30 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 st gemsalladshuvuden
  • Salt och svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g fetaost

Syrad lök

  • 1 röd lök
  • 0.75 dl ättika
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vatten

Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

    1. Tänd grillen. Dela gemsalladen på mitten. Salta, peppra och ringla över olivolja. 

    2. Skiva löken och lägg åt sidan. Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, koka upp. När den kokat upp tillsätter du löken och stänger av värmen på spisen. Låt dra minst 15 minuter. 

    3. Lägg den grillade gemsalladen på ett fat, pressa över lite citron, smula över fetaost och strö över syrad lök. Salta och peppra. 

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA