ca 30 min
ca 2 port

Lammkarré med äppelsås

  • Ca 450 g lammkarré (med ben)
  • Äppelsås
  • 0,5 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond

Rostad vitkål

  • 400 g vitkål
  • 25 g smör

Lammkarré med rostad vitkål och brynt smör och äppelsås

Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Dela vitkålen i smala klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    Ringa på olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och rosta ca 20 minuter.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplet.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg på båda sidor och är rosa i mitten. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik och låt vila medan du gör såsen.
  4. Fräs löken i samma stekpanna som du stekte köttet. När den börjat mjukna kan du lägga i äpplet och låt steka med 1 minut innan du tillsätter créme fraiche, vatten och fond och låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Lägg smöret i en kastrull och bryn smöret under omrörning så det får en ljusbrun färg. Häll sedan upp i en skål. 
  6. Lägg upp vitkålen och ringla på det brynta smöret och servera det ihop med lammet.

Fler recept med Lammkarré

  • Lammtacos med tomatsalsa och avokadokräm med fetaost
    ca 4 port
    Lammkarré

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA