Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
6 port

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pajskal

  • 200 g smör 
  • 1 dl grädde
  • 4 ägg 
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chevre

Äggstanning

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 ägg 
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chevre

Grönkålspaj med chevre.

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till degen, knåda tills du får en smidig deg, är den för kladdig så tillsätt bara lite mer mjöl. Slå sedan in i plastfolie och lägg i kylen ca 30 min. 

    2. Fyllning: Ta bort stjälken från grönkålen, hacka därefter grovt. Skiva lök och vitlök, lägg åt sidan. Stek grönkålen i en panna på medelvärme ca 5 min tillsammans med lite smör. Tillsätt sedan lök/vitlök och låt steka tills löken fått en glansig färg. Krydda med salt/peppar och lägg åt sidan. 

    3. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och smula i chevren, ställ åt sidan. 

    4. Baka ut pajskalet i en ugnssäker smörad form. Picka därefter med en gaffel och ställ in i ugnen 10-15 minuter eller tills den får en gyllene färg.

    5. Ta ut pajskalet och fördela ut grönkålen. Häll sedan på äggstanningen över och täck med folie. 

    6. Stoppa in i ugnen i 20 minuter. Ta därefter av foliet och låt gratineras tills pajen fått en fin färg. 

Fler recept med Tillbehör

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA