ca 30 min
ca 4 port

Helstekt oxfilé

  • 800 gram oxfilé
  • 2 broccolihuvud
  • 250 g vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • En nypa chiliflakes
  • 1 rödlök

Svampsås

  • 300 g svamp
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt vin

Helstekt oxfilé med krispig broccoli och svampsås

Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Krydda köttet runtom med salt och svartpeppar. 
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in en termometer i köttet och ställ in i ugnen 53 grader. 
  4. Skala och finhacka löken. Använd samma stekpanna som för köttet och lägg i svampen och låt vätskan koka bort. Lägg sedan i löken och låt den bli mjuk innan du tillsätter grädde och vatten. Låt puttra ihop och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Strimla vitkålen fint. Dela ner broccolin i buketter och skär stammen i mindre bitar. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitkålen ett par minuter så den börjar mjukna. Tillsätt löken och låt fräsa med ett par minuter innan du har i broccolin samt pressad vitlök och en nypa chiliflakes. Låt fräsa några minuter och ställ sedan åt sidan. 
  5. Servera köttet med broccolin och såsen.

Fler recept med Oxfilé

  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé
  • Oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås
    ca 2-4 port
    Oxfilé
  • Biff Rydberg
    ca 4 port
    Oxfilé
  • Oxfilé provencale
    ca 4 port
    Oxfilé| Rostasfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA