4 h
6-8 port

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 50 cl ljus öl (exempelvis lager)
  • 2 msk tomatpure
  • 2 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk oxfond
  • 250 g svarta bönor
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 torkad chipotle
  • 1 röd chili
  • 2 tsk salt 
  • 1 tsk strösocker

Vitlöksyoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar

    Högrevschili med svarta bönor och chipotle

    Det här receptet passar att laga med:
    Högrev

    Gör så här:

      1. Putsa bort eventuella senor och hinnor från köttet och skär i lite större kuber. Stek i en gryta, lite i taget, så du får en fin yta på köttet. 

      2. Hacka lök, vitlök och paprika i sockerbitsstora delar. Stek tillsammans med tomatpure och allt kött i grytan 5 minuter. 

      3. Tillsätt alla torkade kryddor, socker, öl, fond och sist vatten tills du täcker allt kött. Låt nu detta puttra minst 3 timmar. 

      4. Efter minst tre timmar smakar du chilin och till sätter de svarta bönorna. Här kan man ha i mer chili om du vill ha mer styrka, mer salt om du vill ha mer sälta och lite ketchup om du tycker att den blivit för stark. Tänk på att yoghurten kommer dra ner styrkan lite. 

      5. Blanda yoghurten och värm pitabröden, ät tillsammans med chilin. 

    Fler recept med Högrev

    • Kalops med kokt potatis och rödbetor
      6 port
      Grytbitar| högrev
    • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
      6 port
      Högrev
    • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
      4 port
      högrev| chorizo| bacon
    • Grillat högrev med salsa criolla
      6 port
      Högrev

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA