ca 1 h
ca 40 köttbullar

Högrevsköttbullar

  • ca 800g högrevsfärs

  • 1,5 msk dijonsenap

  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt

  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1st gul lök

  • 100 g smör
  • 2.5 dl grädde
  • 0.75 dl ströbröd
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 dl öl
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk soya
  • 1 potatis

Högrevsköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125°C. Koka potatisen och låt den svalna. 

    2. Riv din gullök samt vitlök och smält den i lite smör i pannan på låg värme. Tillsätt 1 dl öl och låt koka in. Blanda även ströbrödet med grädden och ställ åt sidan.

    3. Ta sedan fram färsen och blanda ihop tillsammans med gräddblandningen och riv i din potatis, blanda ihop detta med färsen.

    4. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.

    5. Rulla dina köttbullar (se tips nedan) och placera dom på en plåt. 

    6. Ställ in köttbullarna i ugnen på 120°C i ca 10-15 minuter, känn på köttbullarna att dom stannar till. Ta sedan ut från ugnen (här kan du med fördel provsmaka en köttbulle och se om du vill tillsätta mer salt/peppar under stekningen) och stek dom i rikligt med smör och servera.

      Tips:
      Bra tips för rullningen, ha en skål med ljummet vatten bredvid som du doppar händerna i och slipper kladdig färs.
      Kör köttbullarna i ugnen på ca 120°C, 10-15 minuter innan du steker dom så faller dom inte isär. Vill du göra stor laddning och spara, så baka dom i ugnen kyl ner och frys, stek sedan när du ska använda dom.


Fler recept med Högrevsfärs

  • Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt
    6 port
    Högrevsfärs
  • Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt
    ca 6 port
    Högrevsfärs
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs|Innanlår|Bacon
  • Burgare med chipotlemajo
    ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA