3 h
4 pers

Spareribs

  • ca 1 kg spareribs
  • 3 tsk rökt paprikapulver
  • 3 tsk svartpeppar
  • 1 msk salt 
  • 2 st majskolvar
  • 200 g kvisttomater

Glaze

  • 2 dl flytande honung
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1.5 msk riven ingefära
  • 1/2 citron
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 50 g smör 

Coleslaw

  • 2 st stora morötter
  • 1 spetskål
  • 2 st knipplök
  • 2 dl majonäs 
  • 0.75 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 50 g hasselnötter

Ingefärsdoftande Spareribs med coleslaw

Det här receptet passar att laga med:
Spareribs

Gör så här:

  1. Börja med att ta bort den hinnan som finns på ena sidan av dina ribs, använd dig av ett trubbigt föremål och dra sedan bort den med hushållspapper. Krydda dom därefter med de torra kryddorna och lägg på grillen, indirekt värme (1 timme), du vill ha en temp i grillen på ca 120 grader.  
  2. Blanda under tiden alla dina ingredienser till din glaze utom smöret och koka upp i en kastrull, när det kokat nån minut drar du av den, i med smöret och ställ åt sidan.

  3. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap, cezt och saft från citronen och riv i din vitlöksklyfta. Skiva därefter morötter, lök och kål (i önskad storlek) blanda ihop i skålen tillsammans med hackade hasselnötter. Smaka upp med salt och peppar. 

  4. När ditt kött legat på grillen i ca en timme lyfter du av det penslar på din glaze och slår in i folie, sen lägger du på den på grillen igen (indirekt värme) i minst 1.30 h gärna 2 h. När du sedan känner att du kan dra isär köttet så är det klart att ta av. Nu kan du även grilla dina grönsaker på grillen under tiden.

  5. Lägg nu försiktigt köttet på direkt värme gärna så hög som möjligt ca 1 minut på varje sida. Tranchera upp och servera med coleslaw och önskade grönsaker. 

    Tips:

  6. - Öppna inte foliet hela tiden, låt köttet, värmen och alla underbara smaker vara instängda. 
    - Vill du ha potatis till så varför inte slå in en bakpotatis i folie och lägg på grillen? Tar ca 1.30 beroende på storlek på potatisen.
    - Var inte rädd att sätta lite färg på ribsen, de kommer inte smaka bränt rakt igenom utan det är bara glazen som får en karamelliserad yta och blir jättegott.  
     



Fler recept

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA