1.30 h
6 port

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 gula lökar
  • ca 150 g anjonvis + spadet
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör 
  • 1 dl ströbröd
  • Salt och svartpeppar

Janssons frestelse

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt din ugn på 200 grader. Skiva löken och strimla potatisen. Lägg åt sidan. 
  2. Stek löken på låg värme i en klick smör,  låt den karamelliseras och få gyllenbrun färg. 

  3. Koka upp mjölk, grädde och anjovisspad i en kastrull. Tillsätt sedan potatisen och sänk värmen på spisen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka på vätskan och känn om du vill ha i mer salt eller inte. 
  4. Varva potatis, anjovisfileér, lök och smör i en form. Toppa med ströbröd och smör. 

  5. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter. Låt vila innan servering. 

Fler recept med Tillbehör

  • Rödbetscoleslaw
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök
    4-6 port
    Tillbehör
  • Fransk potatissallad
    4-6 port
    Tillbehör
  • Grillad majskolv med västerbottenost
    4-6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA