Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1.30 h
6 port

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 gula lökar
  • ca 150 g anjonvis + spadet
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör 
  • 1 dl ströbröd
  • Salt och svartpeppar

Janssons Frestelse

Gör så här:

  1. Sätt din ugn på 200 grader. Skiva löken och strimla potatisen. Lägg åt sidan. 
  2. Stek löken på låg värme i en klick smör,  låt den karamelliseras och få gyllenbrun färg. 

  3. Koka upp mjölk, grädde och anjovisspad i en kastrull. Tillsätt sedan potatisen och sänk värmen på spisen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka på vätskan och känn om du vill ha i mer salt eller inte. 
  4. Varva potatis, anjovisfileér, lök och smör i en form. Toppa med ströbröd och smör. 

  5. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter. Låt vila innan servering. 

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA