Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 20 min
ca 8 port

Köttbullar

  • 1 kg nötfärs
  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar

Köttbullar med kryddpeppar

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Rör ihop ströbröd med grädde och låt svälla i 10 minuter.
  2. Skala och riv löken.
  3. Blanda köttfärsen med lök, fond, ägg, salt, senap, kryddpeppar och svartpeppar. Rör sedan ner gräddblandningen och rör om.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och börja rulla köttbullarna och lägg på plåten.
  5. Alternativ 1: När du rullat klart, sätt in plåten i ugnen och grädde tills de fått fin färg och ärgenomstekta (10-20 minuter). Det beror på hur stora du gör, låt de stå ca 10 minuter och frys in. Plocka ut köttbullarna från frysen och stek i smör när det börjar bli dags för julbord.
  6. När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med Nötfärs

  • Pumpalasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Lasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Tacos med guacamole och majssalsa
    4 port
    Nötfärs
  • Biff Lindström med råstekt potatis
    4 port
    Nötfärs

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA