
ca 20 min
ca 8 port
Köttbullar
- 1 kg nötfärs
- 1,5 dl ströbröd
- 3 dl grädde
- 1 gul lök
- 3 msk koncentrerad oxfond
- 2 ägg
- 2 tsk salt
- 1,5 msk dijonsenap
- 2 tsk malen kryddpeppar
- 0,5 tsk svartpeppar
Köttbullar med kryddpeppar
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader. Rör ihop ströbröd med grädde och låt svälla i 10 minuter.
- Skala och riv löken.
- Blanda köttfärsen med lök, fond, ägg, salt, senap, kryddpeppar och svartpeppar. Rör sedan ner gräddblandningen och rör om.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och börja rulla köttbullarna och lägg på plåten.
- Alternativ 1: När du rullat klart, sätt in plåten i ugnen och grädde tills de fått fin färg och ärgenomstekta (10-20 minuter). Det beror på hur stora du gör, låt de stå ca 10 minuter och frys in. Plocka ut köttbullarna från frysen och stek i smör när det börjar bli dags för julbord.
- När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA