ca 20 min
ca 8 port

Köttbullar

  • 1 kg nötfärs
  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar

Köttbullar med kryddpeppar

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Rör ihop ströbröd med grädde och låt svälla i 10 minuter.
  2. Skala och riv löken.
  3. Blanda köttfärsen med lök, fond, ägg, salt, senap, kryddpeppar och svartpeppar. Rör sedan ner gräddblandningen och rör om.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och börja rulla köttbullarna och lägg på plåten.
  5. Alternativ 1: När du rullat klart, sätt in plåten i ugnen och grädde tills de fått fin färg och ärgenomstekta (10-20 minuter). Det beror på hur stora du gör, låt de stå ca 10 minuter och frys in. Plocka ut köttbullarna från frysen och stek i smör när det börjar bli dags för julbord.
  6. När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med Nötfärs

  • Nötfärsspett med limeyoghurt
    6 port
    Nötfärs
  • Kebabspett med broccolisallad
    6 port
    Nötfärs
  • Köttfärslimpa med gräddsås, gelé och kokt potatis
    ca 6 port
    Nötfärs
  • Empanadas med kryddig fyllning
    ca 12 port
    Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA