40 min
4 port

Burgarna

  • 4 hamburgerbröd
  • 500 g nöt- eller högrevsfärs
  • Burgarcheddar från Väddö gårdsmejeri (eller valfritt substitut)
  • Grönsaker efter smak
  • Ketchup 

 

Fejkpommes

  • 4 stora potatisar
  • 2-3 morötter
  • 2-3 palsternackor
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

 

Klassisk hamburgare med grönsakspommes

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Högrevsfärs

Gör så här:

  1. Hetta upp ugnen till 225 grader. Skär under tiden pommesliknande stavar av potatisen och rotfrukten. 
  2. Slunga dem i olivolja innan du lägger dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Försök att sprida ut dem så att de ligger mot pappret. Salta och peppra efter smak.  
  3. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är gyllene och tillagade hela vägen igenom (du får provsmaka!). Om du hinner kan du vända på dem efter halva tiden så blir de lite jämnare i färgen, men missar du så blir de fortfarande goda. 
  4. För smashed burgers: rulla färsen till bollar på ca 80 gram.  
  5. Hetta upp grillen till 250-300 grader. Du ska inte kunna hålla handen nära gallret alls. Lägg på ett stekbord eller en ugnsfast stekpanna som inte har plast- eller trähandtag som kan smälta eller fatta eld. 
  6. Lägg bollarna på stekbordet eller i stekpannan och pressa dem platta med en stekspade eller en liten kastrull. Grilla ett par minuter på varje sida innan du lägger på osten. 
  7. Alternativt kan du tillaga burgarna på spisen! Lägg bollarna stekpannan och pressa dem platta med en stekspade eller en liten kastrull. Stek ett par minuter på varje sida innan du lägger på osten. 
  8. Låt osten smälta innan du tar av dem från grillen. Låt burgarna vila ett par minuter innan du äter, då blir de saftigare.
  9. För vanliga burgare: Dela färsen i 4 bitar, ca 125 gram styck. Rulla dem till bollar och platta till dem till ca 1,5 cm tjocklek. Om du har en hamburgerpress kan du använda den för att få fin form på dem. 
  10. Hetta upp grillen till 250-300 grader. Du ska inte kunna hålla handen nära gallret alls. Lägg dina burgare på grillen och grilla tills de har fin yta, ett par minuter, på varje sida.
  11. Lägg på osten. Låt osten smälta innan du tar av burgarna från grillen och låter dem vila lite. Det är viktigt att låta dem vila då köttsaften annars rinner ut snabbt och du riskerar att få torra burgare.

Servera dina burgare med fejkpommes, grönsaker och ketchup eller annan dressing efter smak. 

Fler recept med Nötfärs, Högrevsfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs
  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA