ca 1 h
ca 6 port

Köttfärslimpa

  • 1 kg nötfärs
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1tsk torkad rosmarin
  • 1 stor gul lök

Gräddsås

  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • Soja

Tillbehör

  • 6 port potatis
  • Gelé
  • 250 g gröna ärtor

Köttfärslimpa med gräddsås, gelé och kokt potatis

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en stor bunke och vipa ihop mjölk med ströbröd. Tillsätt sedan ägg, kalvfond, tomatpuré, salt, rosmarin och timjan.
  3. Skala löken och riv den grovt och rör ner i smeten. Krydda med svartpeppar. Blanda sedan ner färsen.
  4. Forma till en avlång limpa och lägg i en smord ugnsform. Sätt in i ugnen ca 45 minuter.Under tiden kan du skala och koka potatisen.
  5. Häll sedan grädde, vatten, kalvfond, gelé och en skvätt soja i en kastrull och låt koka upp. Låt småputtra 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och red eventuellt med maizena. 
  6. Lägg de frysta ärterna i kokande saltat vatten. Låt koka 2 minuter och häll sedan av.
  7. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, ärtor, gräddsås och gelé.

Fler recept med Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA