Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1 h
ca 6 port

Köttfärslimpa

  • 1 kg nötfärs
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1tsk torkad rosmarin
  • 1 stor gul lök

Gräddsås

  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • Soja

Tillbehör

  • 6 port potatis
  • Gelé
  • 250 g gröna ärtor

Köttfärslimpa med gräddsås, gelé och kokt potatis

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en stor bunke och vipa ihop mjölk med ströbröd. Tillsätt sedan ägg, kalvfond, tomatpuré, salt, rosmarin och timjan.
  3. Skala löken och riv den grovt och rör ner i smeten. Krydda med svartpeppar. Blanda sedan ner färsen.
  4. Forma till en avlång limpa och lägg i en smord ugnsform. Sätt in i ugnen ca 45 minuter.Under tiden kan du skala och koka potatisen.
  5. Häll sedan grädde, vatten, kalvfond, gelé och en skvätt soja i en kastrull och låt koka upp. Låt småputtra 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och red eventuellt med maizena. 
  6. Lägg de frysta ärterna i kokande saltat vatten. Låt koka 2 minuter och häll sedan av.
  7. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, ärtor, gräddsås och gelé.

Fler recept med Nötfärs

  • Pumpalasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Lasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Tacos med guacamole och majssalsa
    4 port
    Nötfärs
  • Biff Lindström med råstekt potatis
    4 port
    Nötfärs

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA