50 min
4–6 port

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 100 g grönkål
  • 100 g spenat
  • 150 g smakrik ost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • Neutral olja
  • Salt och peppar

Grönkålspaj

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa snabbt ihop mjöl och smör i en matberedare, och tillsätt vatten. Tryck ut i en ugnsfast form ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
  3. Ansa och strimla rödlök och grönkål.
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme och fräs löken. När löken är mjuk och glansig tillsätter du grönkål och spenat. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ägg, grädde och peppar i en skål.
  6. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter.
  7. Blanda hälften av osten med grönkålsblandningen och fördela den jämnt i pajskalet. Toppa med resterande ost innan du häller över äggstanningen.
  8. Grädda i ugn i 20 minuter.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA