
ca 45 min
ca 4 port
Lammburgare
- 600 g lammfärs
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1 tsk sambal oelek
Rödbetshummus
- 2 kokta rödbetor
- 1 liten burk kikärter (á 200 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 msk tahini
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk citronsaft
Tillbehör
- 4 port potatis
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor chévre
- 4 salladsblad
- Frityrolja
Lammburgare med chevre och rödbetshummus
Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs
Gör så här:
- Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en matberedare med kikärter, pressad vitlök, tahini, spiskummin och pressad citron.
- Mixa slätt och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ställ in hummusen i kylen.
- Skär potatisen till stavar och fritera i olja som är ca 180 grader i ungefär ca 5 minuter tills de fått fin färg.
- Låt pommesen rinna av utspritt på hushållspapper. Burgare: Blanda färsen med worcestershiresås och sambal oelek samt krydda med salt och svartpeppar.
- Forma till fyra burgare. Hetta upp en stekpanna med olja och stek burgarna tills de fått fin färg och avsluta med att lägga på en skiva chevréost på varje burgare.
- Servera burgarna med bröd, rödbetshummusen, sallad och pommes.

Bygg en köttlåda med dina favoriter!
Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.
BYGG DIN EGNA LÅDA