Ca 45 min
Ca 4 port

Lammburgare

  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk sambal oelek

Rödbetshummus

  • 2 kokta rödbetor
  • 1 liten burk kikärter (á 200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk citronsaft

Tillbehör

  • 4 port potatis
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor chévre
  • 4 salladsblad
  • Frityrolja

Lammburgare med chevre och rödbetshummus

Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs

Gör så här:

  1. Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en matberedare med kikärter, pressad vitlök, tahini, spiskummin och pressad citron.
  2. Mixa slätt och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ställ in hummusen i kylen.
  3. Skär potatisen till stavar och fritera i olja som är ca 180 grader i ungefär ca 5 minuter tills de fått fin färg.
  4. Låt pommesen rinna av utspritt på hushållspapper. Burgare: Blanda färsen med worcestershiresås och sambal oelek samt krydda med salt och svartpeppar.
  5. Forma till fyra burgare. Hetta upp en stekpanna med olja och stek burgarna tills de fått fin färg och avsluta med att lägga på en skiva chevréost på varje burgare.
  6. Servera burgarna med bröd, rödbetshummusen, sallad och pommes.

Fler recept med Lammfärs

  • Lammfärsfyllda paprikor med tomatris och limefraiche
    Ca 4 port
    Lammfärs
  • Lammfrikadeller i tomatsås
    ca 4-6 port
    Lammfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA