
ca 45 min
ca 4 port
Lammburgare
- 600 g lammfärs
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1 tsk sambal oelek
Rödbetshummus
- 2 kokta rödbetor
- 1 liten burk kikärter (á 200 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 msk tahini
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk citronsaft
Tillbehör
- 4 port potatis
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor chévre
- 4 salladsblad
- Frityrolja
Lammburgare med chevre och rödbetshummus
Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs
Gör så här:
- Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en matberedare med kikärter, pressad vitlök, tahini, spiskummin och pressad citron.
- Mixa slätt och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ställ in hummusen i kylen.
- Skär potatisen till stavar och fritera i olja som är ca 180 grader i ungefär ca 5 minuter tills de fått fin färg.
- Låt pommesen rinna av utspritt på hushållspapper. Burgare: Blanda färsen med worcestershiresås och sambal oelek samt krydda med salt och svartpeppar.
- Forma till fyra burgare. Hetta upp en stekpanna med olja och stek burgarna tills de fått fin färg och avsluta med att lägga på en skiva chevréost på varje burgare.
- Servera burgarna med bröd, rödbetshummusen, sallad och pommes.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA