Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammentrecote
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök

Betor

  • 300 g rödbetor
  • 300 g gulbetor
  • 100 g chevre
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g smör 
  • 50-100 g hasselnötter
  • 200 g ruccola

Lammentrecote med rostade betor med chevre och rosmarin

Det här receptet passar att laga med:
Lammentrecote

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Klyfta betorna och lägg i en ugnssäker form, blanda med hackad rosmarin, vitlök och olivolja. Stoppa in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut och toppa med honung och hackad/riven chevre. Stoppa in tills osten är gratinerad. 

    2. Blanda marinaden till lammet och massera in i lammet, låt stå ca 30 minuter. Grilla eller stek sedan ca 3 minuter på varje sida eller tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5-10 minuter. 

    3. Hacka hasselnötterna.  Bryn ditt smör i en kastrull, när smöret börjar bubbla tillsätter du hasselnötterna och låter smöret bubbla tills det bildas ett vitt skum och doftar lite knäck, ta då av det från pannan och ställ på en blöt, kall disktrasa så fortsätter det inte brännas. 

    4. Servera lammet med betorna och toppa med brynt hasselnötssmör. 

Fler recept med Lammentrecote

  • Grillad lammentrecote med ratatouille
    4 port
    Lammentrecote
  • Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör
    ca 4 port
    Lammentrecote

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA