1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammentrecote
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök

Betor

  • 300 g rödbetor
  • 300 g gulbetor
  • 100 g chevre
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g smör 
  • 50-100 g hasselnötter
  • 200 g ruccola

Lammentrecote med rostade betor med chevre och rosmarin

Det här receptet passar att laga med:
Lammentrecote

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Klyfta betorna och lägg i en ugnssäker form, blanda med hackad rosmarin, vitlök och olivolja. Stoppa in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut och toppa med honung och hackad/riven chevre. Stoppa in tills osten är gratinerad. 

    2. Blanda marinaden till lammet och massera in i lammet, låt stå ca 30 minuter. Grilla eller stek sedan ca 3 minuter på varje sida eller tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5-10 minuter. 

    3. Hacka hasselnötterna.  Bryn ditt smör i en kastrull, när smöret börjar bubbla tillsätter du hasselnötterna och låter smöret bubbla tills det bildas ett vitt skum och doftar lite knäck, ta då av det från pannan och ställ på en blöt, kall disktrasa så fortsätter det inte brännas. 

    4. Servera lammet med betorna och toppa med brynt hasselnötssmör. 

Fler recept med Lammentrecote

  • Grillad lammentrecote med ratatouille
    4 port
    Lammentrecote
  • Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör
    ca 4 port
    Lammentrecote

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA