1,5 tim
ca 4 port

Lammentrecoté

  • Ca 1k g lammentrecoté eller lammkarré
  • 1 dl olivolja
  • 4 rosmarinkvistar
  • 3 vitlöksklyftor

Tabascosmör

  • 100 g smör
  • 2 tsk grön tabasco
  • en halv citron

Tillbehör

  • Chevre
  • 4 port sötpotatis

Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör

Det här receptet passar att laga med:
Lammentrecote

Gör så här:

  1. Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
  5. Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
  7. Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.

Fler recept med Lammentrecote

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Gulasch med gremolata
    ca 6-8 port
    Grytbitar
  • Lammstek med fänkålsfrön, rosmarin och vitlök
    ca 4 port
    Lammstek
  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA