1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammentrecote 
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk hackad salvia

Grillad lammentrecote med ratatouille

Det här receptet passar att laga med:
Lammentrecote

Gör så här:

    1. Hacka aubergine, lök, vitlök, zucchini och paprika i sockerbitsstora bitar. Bryn i en kastrull tillsammans med 1 msk naturell olja i 2-3 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vinet, tomatpuren och fonden. Låt koka ihop ca 2-3 minuter till tillsätt tillsist krossade tomaterna, låt puttra på låg värme minst 30 minuter. 

    2. Blanda marinaden till lammet och låt ligga minst 30 minuter. Grilla sedan på hög temperatur 2 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5-10 minuter innan du äter. 

    3. Servera ratatouille tillsammans med grillade lammkotletter och toppa med lite färsk salvia. 

Fler recept med Lammentrecote

  • Lammentrecote med rostade betor med chevre och rosmarin
    4 port
    Lammentrecote
  • Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör
    ca 4 port
    Lammentrecote

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA