1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammentrecote 
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk hackad salvia

Grillad lammentrecote med ratatouille

Det här receptet passar att laga med:
Lammentrecote

Gör så här:

    1. Hacka aubergine, lök, vitlök, zucchini och paprika i sockerbitsstora bitar. Bryn i en kastrull tillsammans med 1 msk naturell olja i 2-3 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vinet, tomatpuren och fonden. Låt koka ihop ca 2-3 minuter till tillsätt tillsist krossade tomaterna, låt puttra på låg värme minst 30 minuter. 

    2. Blanda marinaden till lammet och låt ligga minst 30 minuter. Grilla sedan på hög temperatur 2 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5-10 minuter innan du äter. 

    3. Servera ratatouille tillsammans med grillade lammkotletter och toppa med lite färsk salvia. 

Fler recept med Lammentrecote

  • Lammentrecote med rostade betor med chevre och rosmarin
    4 port
    Lammentrecote
  • Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör
    ca 4 port
    Lammentrecote

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA