ca 1 tim
ca 4 port

Lammfärsfyllda paprikor

  • 600 g lammfärs 
  • 4 stora paprikor
  • 4 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl riven ost

Tomatris

  • 4 port ris

  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 1 rejäl näve persilja

Limefraiche

  • 2 dl creme fraiche
  • skal från 1 lime

Lammfärsfyllda paprikor med tomatris och limefraiche

Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en lättsmord form och smör med olja på utsidan.
  3. Skala och finhacka vitlöken och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök ett par minuter innan du tillsätter färsen och bryn några minuter.
  4. Krydda med salt, svartpeppar och kanel. Ha i tomatpuré och låt fräsa med en minut. Blanda sedan i krossade tomater, créme fraiche och sambal oelek. Låt puttra ihop några minuter.
  5. Fyll paprikorna. Strö ost på toppen och ställ in i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  6. Under tiden koka riset enligt anvisning. När riset kokat klart, blanda i krossade tomater och hackad persilja.
  7. Blanda créme fraichen med skal från limen, salt, svartpeppar och caynennepeppar.
  8. Servera paprikorna med riset och såsen

Fler recept med Lammfärs

  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs
  • Lammfärsburgare från Medelhavet
    4 port
    Lammfärs
  • Bondens lammgryta
    4 port
    Lammfärs
  • Lamm- eller fårfrikadeller i tomatsås
    ca 4-6 port
    Lammfärs| fårfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA