ca 3 tim
ca 12 port

Lammstek

  • 2,3 kg lammstek

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk timjan
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron

Mynta- och honungsyoghurt

  • 7 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 3 msk honung
  • 1-2 tsk sriracha
  • 1 lime

Färskpotatissallad

  • 2 dl majonnäs

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g babyspenat
  • 4 salladslökar
  • Parmesanost

Lammstek med färskpotatissallad och honung och myntayoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Lammstek

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 100 grader
  2. Blanda pressad vitlök med olivolja, skal och saft från citronen hackad rosmarin och timjan. Gnid in marinaden på köttet och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn steken runtom så den får fin färg. Lägg sedan i en ugnssäker form och sätt in en köttermometer i köttets tjockaste del och sätt in i ugnen tills den når en innertemperatur på ca 60 grader. Ca 2,5-3 timmar.
  4. Låt köttet vila och bli ljummet/kallt innan du skär det i tunna skivor.
  5. Koka potatisen och skär i stora bitar. Blanda ihop olivolja med skal och saft från citronen, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar. Häll vinägretten över potatisen när den fortfarande är varm.
  6. När den svalnat, blanda ner babyspenat, strimlad salladslök och rädisor skuren i kvartar. Avsluta med att vända ner hyvlad eller riven parmesan.
  7. Blanda yoghurten med finhackad mynta, honung, sriracha och skal från limen. Krydda med salt och svartpeppar.

Fler recept med Lammstek

  • Lammstek med rotfruktsgratäng och skysås
    4-6 por
    Lammstek
  • Lammstek med potatis och fänkålsgratäng
    Ca 8 port
    Lammstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA