1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 10 st mandelpotatisar
  • 1 ägg + 1 extra gula 
  • 1 dl mjöl
  • 100 g bacon
  • 75 g ädelost 
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Panering

  • 2 ägg 
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl panko ströbröd

Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon

Det här receptet passar att laga med:
Tärnat bacon

Gör så här:

    1. Koka potatisen mjuk. Ställ åt sidan och låt svalna.

    2. Lägg baconet i en torr, kall panna och sätt på medelvärme. Stek tills de blir gyllenbrunt. Låt rinna av på ett papper och hacka sedan i mindre bitar. 

    3. Skala och mosa potatisen ordentligt i en skål. Tillsätt ägg, mjöl, smulad ädelost, bacon, salt och peppar. 

    4. Rulla till bollar i önskad storlek. 

    5. Panera sedan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Lägg på en tallrik. 

    6. Fritera bollarna 3-4 minuter eller tills dem blir gyllenbruna. 

    7. Doppa gärna i rosmarinmajonnäs. Blanda då bara hackad rosmarin med vanlig majonnäs och lite salt. 

Fler recept med Tärnat bacon

  • Broccoligratäng med bacon, såklart
    4 port
    Tärnat bacon
  • Brysselkålsallad
    6 port
    Tärnat bacon
  • Raggmunk med knaperstekt bacon
    4 port
    Bacon| Tärnat bacon
  • Högrevschili med kakao
    ca 6 port
    Högrev| Tärnat bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA