
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Dressing
- 2 dl majonnäs
- 0.5 dl ketchup
- 0.5 tsk salt
Tillbehör
- 6 skivor Cheddarost
- 1 kruka krispsallad
- 2 tomater
- 6 st inlagd gurka
- Ketchup
- Jalapeno
- 50 g smör till stekningen
Monsterburgare
Gör så här:
-
Ta fram färsen, forma 6 bollar. Salta och peppra bollarna rikligt. Pressa ut till hamburgare med hjälp av antingen en hamburgerpress eller med händerna. Låt ligga framme 5-10 minuter så dem inte steks/grillas kalla.
-
Blanda undertiden dressingen. För den som vill ha styrka i såsen kan man tillsätta 1 tsk shiracha eller sambaloelek.
-
Stek (eller grilla) hamburgarna i 1 msk smör ca 3-4 minuter per sida. Lägg åt sidan.
-
Skär till dina grönsaker/tillbehör på vilket sätt du vill för att montera din egna monsterburgare.
-
Servera tillsammans med potatis eller pommes frites om du vill.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA