30 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl ketchup
  • 0.5 tsk salt

Tillbehör

  • 6 skivor Cheddarost
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 tomater
  • 6 st inlagd gurka
  • Ketchup
  • Jalapeno
  • 50 g smör till stekningen

Monsterburgare

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

    1. Ta fram färsen, forma 6 bollar. Salta och peppra bollarna rikligt. Pressa ut till hamburgare med hjälp av antingen en hamburgerpress eller med händerna. Låt ligga framme 5-10 minuter så dem inte steks/grillas kalla. 

    2. Blanda undertiden dressingen. För den som vill ha styrka i såsen kan man tillsätta 1 tsk shiracha eller sambaloelek. 

    3. Stek (eller grilla) hamburgarna i 1 msk smör ca 3-4 minuter per sida. Lägg åt sidan.  

    4. Skär till dina grönsaker/tillbehör på vilket sätt du vill för att montera din egna monsterburgare. 

    5. Servera tillsammans med potatis eller pommes frites om du vill. 

Fler recept med Nötfärs

  • Gårdssällskapets julköttbullar
    ca 40 st
    Nötfärs
  • Pumpalasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Lasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Tacos med guacamole och majssalsa
    4 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA