1 h + 5 h
4-6 port

Ingredienser

  • 750 g Fläskkarré hel
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk honung
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 äpple
  • 3 dl öl
  • 2 dl äppeljuice
  • 1/2 msk soja 

Rotfrukter i ugn

  • 600 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar

Gräddsås

  • 5 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk äppelmos
  • 1-2 dl sky från steken
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk svartpeppar

Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att gnida in din fläskkarre med de torra kryddorna, lägg sedan i en ugnssäker form. Skiva löken samt äpplet och lägg i formen tillsammans med öl, äppeljuice, soja och honung. Täck formen med folie och ställ in i ugnen.

  • Ta ut karrén efter 5-6 timmar i ugnen och höj ugnen till 225 grader. Låt foliet sitta på köttet.

  • Skiva rotfrukterna och vitlök lägg i en ugnsfast form. Ringla på olja och krydda med salt/peppar.

  • Koka grädden tills den reducerats ner till hälften och tjocknar. Tillsätt sky från fläskkarren, soja, äpplemos och kalvfond, reducera lite till. Smaka upp med salt och peppar.

  • Skiva karrén och servera med rostade rotfrukter.

Fler recept med Fläskkarré

  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Gyros med pommes frites
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Grillad fläskkarré med färskpotatis och parmesan
    6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA