
Ingredienser
- 750 g Fläskkarré hel
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk torkad ingefära
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 msk honung
- 4 klyftor vitlök
- 1 äpple
- 3 dl öl
- 2 dl äppeljuice
- 1/2 msk soja
Rotfrukter i ugn
- 600 g potatis
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 2 klyftor vitlök
- 1 kvist timjan
- 1/2 dl olivolja
- Salt och svartpeppar
Gräddsås
- 5 dl grädde
- 1 msk soja
- 2 msk kalvfond
- 1 msk äppelmos
- 1-2 dl sky från steken
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att gnida in din fläskkarre med de torra kryddorna, lägg sedan i en ugnssäker form. Skiva löken samt äpplet och lägg i formen tillsammans med öl, äppeljuice, soja och honung. Täck formen med folie och ställ in i ugnen.
-
Ta ut karrén efter 5-6 timmar i ugnen och höj ugnen till 225 grader. Låt foliet sitta på köttet.
-
Skiva rotfrukterna och vitlök lägg i en ugnsfast form. Ringla på olja och krydda med salt/peppar.
-
Koka grädden tills den reducerats ner till hälften och tjocknar. Tillsätt sky från fläskkarren, soja, äpplemos och kalvfond, reducera lite till. Smaka upp med salt och peppar.
-
Skiva karrén och servera med rostade rotfrukter.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA