40 min
Ca 6 port

Innanlår

  • 1 kg innanlår
  • Några msk dijonsenap
  • 15-25 skivor ost

Rotfruktsstomp

  • 600 g kålrot

  • 600 g rotselleri
  • 600 g potatis
  • 400 g morot
  • 1 dl hackad persilja

Sås

  • 3 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk soya

Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår

Gör så här:

  1. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Skär innanlåret i tunna skivor. Lägg en skiva i taget mellan två lager plastfolie och banka ut de så skivorna blir större och tunnare.
  3. Hyvla ostskivor. Bred på ett tunt lager senap på lövbiffen och lägg på en ostskiva på ena halvan. Vik ihop lövbiffen.
  4. Mosa de färdigkokta rotfrukterna med en potatisstomp eller ballongvisp. Finhacka persiljan och blanda ner den och rivet citronskal och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lövbiffen ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Lägg lövbiffen åt sidan och gör såsen i stekpannan. Ha i vatten, créme fraiche och soja och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fler recept med Innanlår

  • Biff stroganoff
    ca 6-8 port
    Innanlår
  • Grillspett med örtsås och sommarpotatis
    ca 6-8 port
    Innanlår
  • Klassisk sjömansbiff
    ca 6 port
    Innanlår

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA