ca 1 h
ca 4 port

Oxfilé provencale

  • 600 g oxfilé 
  • 800 g potatis 
  • 250 g haricots verts
  • Salt och peppar
  • smör och olja att steka i

Vitlökssmör

  • 4 vitlöksklyftor 
  • 150 g rumstempererat smör 
  • Skal från 1/2 citron 
  • En näve hackad persilja
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Oxfilé provencale

Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé, Rostasfilé

Gör så här:

  1. Blanda smöret med pressad vitlök, hackad persilja, citronskal, salt, svartpeppar och cayennepeppar. 
  2. Ta en bit plastfolie och lägg ut smöret på det. Rulla ihop vitlökssmöret i folien och forma till en ”korv”. Ställ in i kylen så länge. 
  3. Sätt på ugnen på 200 grader. 
  4. Skiva potatisen i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisen i omgångar så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. De behöver inte bli genomstekta. Lägg sedan potatisen i en ugnssäker form. 
  5. Krydda oxfilén med salt och svartpeppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom. Lägg i en ugnssäker form och sätt in en termometer. Sätt in i ugnen tills den når en temperatur på 53 grader. 
  6. Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter. 
  7. Under tiden kan du köra in potatisen i ugnen så den blir klar. 
  8. Stek haricots verts i olja i en stekpanna. 
  9. När köttet vilat kan du skära upp det och lägg på potatisen. Lägg haricots vertes på sidorna. Toppa med vitlökssmör och servera direkt.

Fler recept med Oxfilé, Rostasfilé

  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé
  • Helstekt oxfilé med krispig broccoli och svampsås
    ca 4 port
    Oxfilé
  • Oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås
    ca 2-4 port
    Oxfilé
  • Biff Rydberg
    ca 4 port
    Oxfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA