30 min
4 port
  • 2 dl pärlcouscous
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g jordgubbar
  • 65 g spenat
  • 75 g fetaost
  • 1 liten färsk rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl färska örter ex. persilja och basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 krm salt 
  • 0,5 krm peppar

Pärlcouscoussallad med jordgubbar och fetaost

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Koka upp 0,5 l vatten tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt pärlcouscous och låt småkoka i 20 minuter. 
  2. Mixa under tiden olivoljan, vattnet, vitvinsvinägern, de färska örterna, vitlöken, saltet och pepparn till en dressing. 
  3. Snoppa och kvarta jordgubbarna. Skiva den färska rödlöken tunt och smula fetaosten. Lägg dessa åt sidan tills strax innan servering, eller förvara separat om du gjort salladen redan dagen innan.  
  4. Häll av vattnet från couscousen och blanda med dressingen när den fortfarande är varm. Låt svalna och ställ i kylen till servering. 
  5. Vid servering, varva spenat, couscous, jordgubbar, rödlök och fetaost på ett serveringsfat. Det går såklart att blanda allt i en skål men om jordgubbarna är lite för mjuka är risken då att de blir mosiga. 

Den här salladen är en perfekt att förbereda för sommarlovets utspisningar. Förbered och förvara i kylen - då med jordgubbarna och fetaosten separat till servering. 

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA