ca 30-40 min
ca 4-5 port

Permesankyckling

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl riven parmesanost

Potatis och blomkålsmos

  • 600 g potatis
  • 1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
  • 1 dl créme fraiche

Basilikasås

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 tsk sambal oelek
  • Pressad citron

    Parmesanpanerad kycklingfilé med potatis och blomkålsmos

    Det här receptet passar att laga med:
    Kycklingfilé

    Gör så här:

    1. Tvätta potatisen och skär i bitar och lägg i en kastrull. Ansa blomkålen och dela ner i små buketter och lägg i samma kastrull som potatisen. 
    2. Fyll upp med vatten och ha i salt. Låt koka upp och småkoka sedan tills potatis och blomkål är mjukt. Under tiden kan du börja med kycklingen.
    3. Halvera kycklingfiléerna på längden och sen skär du de en gång till så de blir tunnare. Så varje filé bli fyra tunnare skivor. 
    4. Lägg mjölet på en tallrik, uppvispat ägg i en tallrik och riven ost på den sista.
    5. Börja med att krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Vänd sedan i mjöl, därefter i ägget och sist i parmesanen.
    6. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek den panerade kycklingen på varje sida så den får fin färg och är genomstekt.
    7. Häll av vattnet från potatisen och blomkålen. Ta sedan el elvisp och vispa så det blir jämnt. Ha i créme fraiche och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
    8. Blanda turkisk yoghurt med finhackas basilika, sambal oelek, salt och svartpeppar. Smaka av med lite pressad citron.

    Fler recept med Kycklingfilé

    • Basilikagnocchi med kyckling och brynt citronsmör
      Ca 2 port
      Kycklingfilé
    • Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör
      Ca 4 port
      Kycklingfilé

    Bygg en köttlåda med dina favoriter!

    Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

    BYGG DIN EGNA LÅDA