20 min + 20 min i ugn
8 port
  • 1 förpackning prinskorv
  • 1 förpackning skivad bacon
  • 1 förpackning smördeg eller två förpackningar färdig croissantdeg
  • (självklart kan du göra egen!) 
  • 2-3 msk lönnsirap eller flytande honung

Pigs in GS-blankets

Det här receptet passar att laga med:
Prinskorv, älgprinskorv

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Skär en klassisprinskorvs krona (ett kryss i toppen) i ena änden på 16 prinskorvar.
  3. Räkna skivorna med bacon så att de räcker, dela dem på hälften på längden om det behövs innan du rullar in varje prinskorv i en baconskiva. 
  4. Pensla varje rulle med lönnsirap eller honung.
  5. Dela smördegen i 16 lika stora delar innan du rullar in den baconrullade prinskorven i degen. Låt den kronade änden av prinskorven sticka ut från rullen. 
  6. Baka av i ugnen i 20 minuter eller tills dessa att de fått lätt fin färg. 
  7. Servera med Berits lingonketchup, om du har, till de vuxna och vanlig ketchup till de små!

Fler recept

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Köttfärsgulasch
    4–6 port
    Nötfärs| Fläskfärs
  • Premiumkotletter i syrlig och het gräddsås
    4 port
    Premiumkotletter
  • Citronfläskfilé med rosmarin
    4 port
    Fläskfilè

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA