30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 250 g sparris
  • 600 g delikatesspotatis
  • 50 g rädisor
  • 200 g blandad bladsallat
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 citroner
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Varm sallad på primörer

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk, ca 15 minuter. Lägg åt sidan och låt svalna något.
  2. Blanda crème fraiche med zest och juice från en citron. Smaka av med en nypa salt och låt stå i kylen till servering.
  3. Blanda juice från en halv citron med äppelcidervinäger och olivolja.
  4. Skölj rädisorna noga och skär i kvartar. Skär av den hårda änden på sparrisarna.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna till hög värme och fräs sparrisen lätt.
  6. Blanda salladen med dressingen och lägg i botten på ett fat. Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem och rädisorna på salladen. Toppa med sparris och citroncrème fraiche.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA