30 min
4–6 port

Ingredienser

  • 6 dl rött vin
  • 1–2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 3 schalottenlökar
  • 6 dl kalvfond (2 msk koncentrat + 6 dl vatten)
  • 2 msk smör
  • Flytande honung
  • Ev. 1 tsk majsmjöl

Rödvinssås

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Skär lökarna i bitar.
  2. Häll det röda vinet i en liten kastrull och tillsätt lagerblad, timjan och schalottenlökar.
  3. Låt puttra tills såsen reducerat ner till hälften. Tillsätt då kalvfond och låt reducera igen.
  4. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt smöret och rör om. Smaka av med flytande honung.
  5. Om såsen upplevs för lös kan du reda av med majsmjöl.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA