45 min
4 port

Rullader

  • 600 g innanlår
  • 200 g pepparrotsost 
  • 50 g smör
  • Salt och peppar

Rotfruktsbädd

  • 6-8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1-2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g persilja
  • Salt och svartpeppar

Pepparrotsfyllda rullader på rotfruktsbädd

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rotfrukterna tunt och lägg på en plåt. Ringla över lite olja och hälften av grädden, krydda med salt och peppar. Blanda runt. Stoppa in i ugnen 10 minuter och ta sedan ut. 

    2. Skiva innanlåret i 4 st 1-2 cm tjocka skivor, lägg ut på en stabil skärbräda och lägg över plastfolie. Banka sedan ut biffarna med en kötthammare eller kastrull tills dom är 0.5 cm eller tunnare. Lägg en klick pepparrotsost på varje skiva och rulla ihop. Lägg åt sidan.

    3. Lägg rulladerna på rotfruktsbädden samt klicka ut resterande pepparrotsost på rotfrukterna. Häll sista grädden och klicka en liten klick smör över dina rullader, stoppa in i ugnen ca 10 minuter till eller tills rulladerna är klara. 

    4. Servera rulladerna eventuellt med lite pepparrotsost vid sidan, färsk riven pepparrot över eller bara precis som det är! 

Fler recept med Innanlår

  • Tacos med guacamolehummus
    4 port
    Innanlår| lövbiff
  • Catarina Königs råbiff deluxe
    2 port som huvudrätt, 4 som förrätt
    Innanlår| Oxfilé| Ryggbiff
  • Het röd currygryta med citrongräs
    6 port
    Innanlår
  • Krämig höstgryta med kantareller och nötskav
    4 port
    Innanlår

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA