45 min
Ca 4 port

Salsiccia

  • 400 g salsiccia

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron

  • 2 tsk dijonsenap
  • 150 g kapris (avrunnen vikt)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • En näve persilja

Citronaioli

  • 1 äggula

  • 1,5-2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger

  • 1 vitlök

  • En halv citron


Salsiccia med potatissallad kapris och citronaioli

Det här receptet passar att laga med:
Salsiccia

Gör så här:

  1. Koka potatisen. Under tiden kan du göra vinägretten.
  2. Blanda olja med vitvinsvinäger, pressad citron och dijonsenap. Krydda med salt och svartpeppar. Häll sedan av vattnet av potatisen och dela i kvartar.
  3. Blanda med vinägretten och låt potatisen svalna.
  4. Fortsätt med aiolin. Lägg dijonsenap, vinäger, pressad vitlök och äggulor i en skål och vispa ihop. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle.
  5. Smaka av med skal och saft från citronen, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Skala och strimla löken. Tärna tomaterna. Finhacka persiljan. Blanda potatisen med lök, tomat och kapris. Avsluta med att vända ner persiljan

Fler recept med Salsiccia

  • Grillad salsiccia toppad med coleslaw och rostad lök
    ca 6 port
    Salsiccia
  • Tre korvar med smarriga toppings
    ca 4-6 port
    Salsiccia| Chorizo| Heta korvar

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA