
ca 45 min
ca 4 port
Salsiccia
- 400 g salsiccia
Potatissallad
- 800 g potatis
- 3 msk olivolja
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 msk pressad citron
- 2 tsk dijonsenap
- 150 g kapris (avrunnen vikt)
- 1 rödlök
- 2 tomater
- En näve persilja
Citronaioli
- 1 äggula
- 1,5-2 dl rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 vitlök
- En halv citron
Salsiccia med potatissallad kapris och citronaioli
Det här receptet passar att laga med:
Salsiccia
Gör så här:
- Koka potatisen. Under tiden kan du göra vinägretten.
- Blanda olja med vitvinsvinäger, pressad citron och dijonsenap. Krydda med salt och svartpeppar. Häll sedan av vattnet av potatisen och dela i kvartar.
- Blanda med vinägretten och låt potatisen svalna.
- Fortsätt med aiolin. Lägg dijonsenap, vinäger, pressad vitlök och äggulor i en skål och vispa ihop. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle.
- Smaka av med skal och saft från citronen, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Skala och strimla löken. Tärna tomaterna. Finhacka persiljan. Blanda potatisen med lök, tomat och kapris. Avsluta med att vända ner persiljan
Fler recept med Salsiccia

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA