30 minuter
4-6 port

Ingredienser

  • 800 g kyckling lårfilé
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 salladslök

Ris

  • 2 dl jasminris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Chilimajonäs

  • 1.5 dl majonäs (vill du göra egen? Se recept under såser)
  • 1 msk shriachasås (alt 1-2 tsk sambal oelek)
  • 1 tsk salt

Sesamkyckling med jasminris & chilimajonäs

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Börja med marinaden, du blandar ihop sesamolja, honung, soja, sambal och salt i en skål. Lägg därefter i kycklingen i skålen och blanda runt. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter, gärna över natten. 
  2. När du tar ut din kyckling från kylen igen så börjar du med riset, enligt anvisningar på förpackningen och sätter ugnen på 200 grader. 

  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen ca 15 minuter, spar såsen som blir över i skålen för att pensla kycklingen med. Efter 15 minuter tar du ut kycklingen och penslar på resten av såsen. Stoppa därefter in 15 minuter till. Låt den därefter vila 5 minuter. 

  4. Blanda ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen och hacka salladslöken. 

  5. När det är dags att servera skivar du upp kycklingen, lägger tillbaka i ugnsformen och blandar runt i vätskan som bildats så den suger åt sig så mycket som möjligt. Servera sedan med ris, hackad salladslök, koriander och sesamfrön. 



Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Medelhavspanna med kyckling
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Caesarsallad med parmesanmajonnäs
    4 port
    Kycklinglårfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA