45 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 100 g fetaost
  • 1 granatäpple
  • 150 g grönkål
  • 1 msk smör
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Sötpotatissallad

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Tvätta och skiva sötpotatisen på längden i tunna skivor. Smula fetaosten och kärna ur granatäpple, lägg åt sidan. 
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan och salta. Stoppa in i ugnen ca 15 minuter eller tills den blir krispig. 

  3. Salta och stek under tiden sötpotatisen i smör på medelhögvärme. Låt steka ca 2 minuter på varje sida så den får fin färg. Lägg sedan upp på en tallrik. 
  4. Toppa sötpotatisen med fetaost, granatäpple och smulad grönkål. 

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA